dilluns, 20 d’abril del 2015

Una escapada a Narbona i rodalies

Un any més, com ja va sent habitual per aquests dies de vacances de Setmana Santa, fem una escapada més enllà dels Pirineus.

L'any passat va ser al Conflent, comarca nord-catalana, i enguany tot i visitar Salses que es troba al Rosselló, ens decantem més per Narbona, ja en territori occità. 

El nostre objectiu és fer estada al Parc Natural Regional del Narbonès al Mediterrani. Creat el 2003, aquest Parc Natural s’estén sobre 80.000 hectàrees al llarg del litoral de l’Aude.

La ciutat de Narbona és la porta que dóna accés al Parc Natural i la major part del seu territori comunal se situa a l’interior del parc.

Com ja va sent també habitual ens instal·lem en un càmping per passar aquests dies ja que és el millor lloc on els nens poden fer la seva sense preocupacions.

El càmping escollit és el Càmping Les Mimosas de la cadena Yelloh Village a la qual ja estem abonats.

1er dia. Visita al Castell de Salses i arribada al càmping.

El primer dia i de camí cap a Narbona decidim fer parada al Castell de Salses on aprofitem per dinar.


"El Castell de Salses es troba situat al nord de la vila del mateix nom, al peu de les Corberes, vigilant la plana del Rosselló i l'antic camí que anava de Perpinyà a Narbona seguint l'antiga via Domícia. Representa el límit històric, l'antiga frontera entre el reialme de França i el reialme d'Aragó abans de l'annexió consegüent al Tractat dels Pirineus el 1659. Representa alhora el límit concret entre Occitània i els Països Catalans, reprès darrerament amb la construcció de la Porta dels Països Catalans."

A la sortida del Castell aprofitem per fer una degustació de vins de la Vinya Arnaud de Villeneuve de la DO Cote de Roselló.

Continuem per la nacional fins arribar al càmping on ens instal·lem i descansem per tornar a sortir l'endemà.

2n dia. Visita a Narbona i a l'Abadia de Fontfreda.

L'endemà un cop descansats del viatge i després de fer un bon esmorzar decidim visitar Narbona. Comencem pel mercat on se celebra una festa occitana aprofitant que el mateix dia juga l'Usap a la ciutat. És curiós veure que es prepara un dinar popular consistent en una calçotada.




Visitem molt per sobre Narbona; la Catedral de Sant Just i Sant Pastor, algun racó del Palau dels Arquebisbes, els vestigis de la Vía Domícia, el Canal de la Robina, etc.




Dinem unes creps a l'estil bretó en un petit restaurant al costat del mercat i al cap d'una estona enfilem camí cap a l'abadia de Fontfreda. L'abadia de Fontfreda és una abadia al departament de l'Aude a 14 km al sud-oest de Narbona, fundada com a benedictina el segle XI pel vescomte Eimeric I de Narbona i esdevinguda cistercenca el 1145. Avui dia resta gairebé intacta. Allà podem visitar aquesta abadia tan ben conservada on s'hi respira una pau i tranquil·litat notables.



Ja bastant cansats tornem al càmping.

3r dia. Sigean i Bages

Avui ha de ser un dia especial per als nens ja que decidim visitar la Reserva Africana de Sigean.

A la Reserva Africana de Sigean hi viuen més de 3.800 animals. Hi ha uns 900 mamífers, 600 rèptils i 2.000 ocells. S'ha creat per a ells el mateix habitat que tenen al seu país d'origen. Això fa que puguin viure en les mateixes condicions, que puguin criar i tenir els mateixos comportaments.









Després d'un dia llarg i esgotador però que ha valgut molt la pena i ja de tornada passem pel poble de Bages al costat de l'estany que porta el mateix nom.

Aquest bonic poble de pescadors mereix una visita i una passejada pel seu casc antic.


4rt dia. Grussan

Avui ja és l'últim dia de la nostra estada a aquest racó d'Occitània. Ens decidim després de deixar el càmping a resseguir el canal de la Robina fins al bonic poble de Grussan. Ens arribem fins a la platja per veure de ben a prop els seus xalets característics.




Cap al migdia anem a dinar al poble i aprofitem per visitar el seu casc antic medieval amb els carrers que fan circumferències al voltant del Castell elevat de Grussan.


Encara és possible contemplar alguns cartells en Occità d'establiments comercials segurament per l'atractiu turístic més que per conservar la llengua. Però vaja és interessant sentir-se com a casa atès la proximitats de les dues cultures, catalana i occitana.


Vista dels aiguamolls des del castell de Grussan.


 Vista del mar des del castell.


Desitgem que us hagi agradat i esperem veure'ns ben aviat i poder sortir a descobrir nous racons.