divendres, 5 de setembre del 2008

L'Illa d'Orleans


Avui hem decidit prendre'ns el dia amb una mica de calma. Després d'haver deixat la mare i el germà d'en Lluís a l'estació de busos, ja que avui tornaven cap a girona, nosaltres ens hem dirigit cap a l'Illa d'Orleans, una illa agrícola al costat de Quebec. S'hi cultiven, a part de cereals, pomes, maduixes, blauets i gerds.

Bàsicament ens hem dedicat a visitar alguna vinya tradicional, una xocolateria, una pastisseria i hem dinat a la platja mentre baixava la marea.

A la tarda en Lluís ens ha ensenyat la Universitat Laval de Quebec. Hem pogut veure on treballen amb la Maria i els projectes de recerca amb els quals col·laboren. Ens ha sorprès que totes les facultats es comuniquen subterràniament a través de túnels per quan arriba l'època de fred i a fora estan a -20 graus.

Un dia tranquil, em sembla que és el primer que hem tingut després de 6.000 km amb avió, 3.200 amb cotxe, 1.600 amb autobús, 250 amb tren, 20 amb bicicleta, unes 50 milles amb vaixell i molts kilòmetres a peu.

PS: Per cert trutxa hem visitat una forja de ferro. Crec que el teu pare hauria d'explotar més el tema turístic i fer visites guiades pel taller.