diumenge, 11 d’abril del 2010

Una escapada al país dels càtars (IV)

Últim dia de ruta on visitem Carcassona i Las Tors.

Carcassona és una ciutat ja molt coneguda i impressionant, val la pena visitar aprofitant que es troba a tan sols dues hores en cotxe de Girona. La ciutadella, restaurada entre 1853 i 1910, forma part del Patrimoni Mundial establert per la Unesco des de 1997 i constitueix un dels millors exemples existents de ciutat medieval fortificada , tota envoltada d'una doble muralla de tres quilòmetres i un total de 52 torres de guaita.

Carcassona, tal i com ens explica Antoni Dalmau, va ser seu episcopal de catòlics i de càtars, així com el feu principal de la família dels Trencavell, vescomtes d'Albi, Besièrs i Carcassona. El 1209 va ser conquerida per Simó de Montfort i el 1266 pel rei de frança, Lluís VIII.

A continuació ens dirigim a Las Tors un lloc singular i força solitari, de formidable bellesa tal i com el descriu A. Dalmau. Des del mirador vam poder gaudir d'un doble Arc de Sant Martí. Formidable!

Finalment, i abans de marxar definitivament cap a Banyoles, tornem a Carcassona i fem una passejada pel Canal du Midi i la resclosa. Una escapa inolvidable!