divendres, 22 d’abril del 2011

Una escapada al país dels càtars (i II)

Aquest any hem decidit tornar a visitar el país dels càtars seguint la guia de viatge d'Antoni Dalmau. És així com en 5 dies hem pogut visitar una bona colla d'indrets d'especial significància en l'esdevenir dels càtars. Aquesta vegada no hem pogut fer tot el que la guia ens aconsellava ja que hem hagut de portar el ritme d'en Mer però tot i això hem pogut veure una gran quantitat d'indrets màgics.

Aquest any hem triat per allotjar-nos un càmping al terme de Montclar prop de Carcassona. Des d'allà han partit la majoria de les nostres excursions. Tot i això el primer dia hem hagut de fer les 2 hores i mitja que hi ha de Serinyà a Carcassona i des d'allà, abans d'arribar al càmping, ens hem dirigit a Mirapeis i Fanjaus, les dues parades recomanades per la guia. L'interés del primer rau en què en l'època dels càtars era un poble fortificat amb una notable implantació càtara, on el 1206 va celebrar-se una assemblea que va reunir més de sis-cents bons cristians.


El segon poble que visitem és Fanjaus, que té una vista esplèndida sobre la plana, la importància del qual redica en el seguiment que hi va haver de la Gleisa de Dio des del primer moment i també que Domingo de Guzman va fer-ne el centre de la seva primera activitat al llenguadoc a començaments del s. XIII.